TRAININGEN STORYTELLING

IMPACTVOLLE VERHALEN

Onderzoeksverhalen zijn urgent en belangrijk. Ze worden met veel liefde en energie door journalisten gemaakt, omdat die weten hoe belangrijk het is dat mensen zien wat ze hebben ontdekt. Maar hoe zorg je ervoor dat een verhaal bij de juiste mensen terecht komt? Hoe creëer je écht impact en bereik je de mensen voor wie het verhaal belangrijk is?

Wij geloven dat onderzoeksverhalen voor iedereen toegankelijk kunnen zijn. Dat ze niet, vanwege de grote hoeveelheden informatie, als ‘huiswerk’ aan hoeven te voelen. Met de juiste vorm en met het juiste platform kun je fantastische dingen doen met content. Je kunt brokjes informatie op zo’n manier presenteren en wegzetten dat mensen zich onmiddellijk tot een verhaal aangetrokken voelen. Dat ze bereid zijn om hun volle aandacht te geven.

Die visie vind je terug in de producties die Spot On Stories maakt. Als wij het nodig vinden maken we naast een krantenartikel of een reportage ook speciale video’s, Insta Stories, interactieve kaarten, serious games, animaties en andere content. Alles om het door ons beoogde publiek moeiteloos een verhaal in te trekken. We denken daar vanaf de beginfase al strategisch over na.

Wil jij leren hoe je meer of andere mensen kunt bereiken met jouw verhaal? Bekijk hieronder dan ons aanbod.PAKKETTEN

MASTERCLASS STORYTELLING VOOR JOURNALISTEN

1799 euro (exclusief btw)

  • Inclusief adviessessie van een dag
  • Inclusief handout met overzicht tools

Twee journalisten van Spot On Stories komen langs op jouw redactie om een groep van maximaal 10 journalisten een dag lang onder te dompelen in breed palet aan verteltechnieken. Je leert om op een andere manier over vorm te denken om om gebruik te maken van een scala aan online tools die je op een toegankelijke manier kunnen helpen een verhaal vorm te geven. Het is overigens ook mogelijk om de trainingsdag gratis bij vergaderlocatie De Salon in Den Bosch te doen

PRODUCTIEONDERSTEUNING VERHAAL

499 euro per dag werk (exclusief btw)

  • inclusief een volle dag productie-inzet (genoeg om bijvoorbeeld een animatie, interactieve vormgeving of Insta Stories te maken)
  • inclusief inventarisatiegesprek van te voren
  • inclusief telefonische adviesmomenten
  • inclusief handout met overzicht tools

Een van de Spot On Stories journalisten ondersteunt actief de productie van een verhaal. We maken van te voren samen plan over de vorm van het verhaal en nemen een deel van de productie daarvan op ons. Het is altijd mogelijk om afspraken op maat te maken.ADVIESSESSIE OVER SPECIFIEKE PRODUCTIE

749 euro (exclusief btw)

  • Inclusief adviessessie van een dagdeel
  • Inclusief handout met overzicht tools
  • Inclusief overleg mogelijkheid achteraf

Twee journalisten van Spot On Stories komen een dagdeel langs op jouw redactie om mee te denken over de vorm van een specifieke productie. Het heeft de voorkeur om al tijdens het researchproces aan te schuiven, omdat je dan later tijdens het productieproces nog veel kanten op kunt. We zorgen ervoor dat er aan het eind van de dag een plan van aanpak ligt. Eventueel is mogelijk om naar behoefte het maken van de productie te ondersteunen.