Brabant van het gas af

Om klimaatverandering tegen te gaan moeten we met zijn allen duurzamer gaan leven. Daar is (bijna) iedereen het over eens. Maar hoe moeten we dat precies doen? En wie betaalt de rekening? Een van de grootste plannen die de Nederlandse overheid op dit vlak heeft bedacht is dat alle huizen van het gas af moeten en duurzamer verwarmd moeten gaan worden. In 2050 moet dit proces zijn afgerond.  

 

Dit is een groot en ambitieus plan, dat een ontelbare hoeveelheid vragen oproept: Want hoe staan we er in Noord-Brabant inmiddels voor met deze transitie? Waar lopen we voor op schema en waar lopen we achter? En hoe zorgen we er met zijn allen voor dat de rekening niet op de mat belandt van mensen die het (financieel) tóch al zwaar hebben? Wat hebben we tot nu toe geleerd en welke valkuilen zitten er nog aan te komen? Waren lopen gemeenten tegenaan? En burgers? Zijn alle doelen die we met zijn allen hebben gesteld voor 2050 haalbaar? 

 

Het komende halfjaar gaat een groep journalisten van onderzoekscollectief Spot on Stories samen met burgers, bedrijven en overheden in de provincie Noord-Brabant onderzoeken hoe het gaat met de energietransitie. We houden diepte-interviews met betrokkenen en experts, zetten enquêtes uit, organiseren bijeenkomsten en publiceren onze bevindingen in de vorm van journalistieke producties. Ook maken we een journalistiek theaterstuk. We doen dit alles in samenwerking met De Balie Live Journalism uit Amsterdam.

 

Op 18 september organiseren we de eerste bijeenkomst over de energietransitie in Brabant. De bijeenkomst begint om 19:30 en duurt tot uiterlijk 21:30. De locatie is De Uitwijk, aan de Generaal Pattonlaan 124 in Eindhoven. Bent u als ondernemer, ambtenaar, expert, bestuurder of inwoner van de provincie Noord-Brabant betrokken bij de energietransitie, dan bent u van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Meld je hier aan om deze bijeenkomst bij te wonen: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2-z0FjLlQ2fIsZ0tJggYQNph8rPgHFnGX7zQBBW3aCVrO0w/viewform?usp=sf_link

Ook interessant

Samenleving

Stem van Brabant

Op wie stemmen Brabanders bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart? En waarom? In aanloop naar