OVER ONS

Hannah Arendt

"Storytelling reveals meaning without committing the error of defining it."

Spot On Stories is een collectief van freelance onderzoeksjournalisten. We hebben geen groot eigen kantoor of dure website, maar wel een team met gedreven vakmensen die ijzersterke en vernieuwende onderzoeksverhalen maken met een focus op Noord-Brabant. Onze missie: de maatschappelijke problemen en processen laten zien die niet of nauwelijks in het nieuws komen, maar een groot effect hebben op het dagelijkse leven van mensen.

IMPACTSTRATEGIE EN INNOVATIEVE VERTELVORMEN

We besteden daarbij extra aandacht aan de vraag: hoe bereiken we de mensen die het verhaal écht moeten zien? Want dat is wat ons betreft een van de grootste uitdagingen voor onderzoeksjournalisten nu. Verdiepende en ingewikkelde verhalen laten zich moeilijk vangen in sexy koppen en verdwijnen snel naar de achtergrond in de doordraaiende nieuwscarrousel. 

We denken daarom op een creatieve en strategische manier na over vertelvormen. En we verspreiden onze verhalen heel bewust via de mediakanalen die voor de juiste impact zorgen. Dat betekent dat we niet alleen kiezen voor een uitgebreid krantenverhaal of een televisiereportage. Als wij denken dat we ons verhaal beter kunnen overbrengen via Instastories, een VR-game of een animatie, dan doen we dat. 

Op dit moment zijn er vier journalisten werkzaam voor het collectief:  Anna Deems, Tobias van der Valk, Mattijs Smit en Beike Looijse.

Anna Deems

Communicatief, analytisch en geduldig: ze haalt het allemaal van stal om een gedegen verhaal neer te zetten. Wint makkelijk vertrouwen van iedereen die ze spreekt, gaat daar ook zorgvuldig mee om. En duikt dolgraag achter de waan van de dag.

Anna@spotonstories.nl

Mattijs Smit

Heeft ruim vijftien jaar ervaring als journalist en verslaggever in binnen- en buitenland. Loopt niet weg van moeilijke verhalen en is bovenal een creatieve geest met bijzonder goede people skills. Hij krijgt iedereen aan het praten en aan het lachen.

Mattijs@spotonstories.nl

Beike Looijse

Een inhoudelijke krachtpatser. Bijt en laat niet los. Belt desnoods een hele wijk deur voor deur af om achter dat ene telefoonnummer te komen. En is altijd op zoek naar de menselijke kant achter een verhaal.

Beike@spotonstories.nl

Tobias van der Valk

Een onderzoeksjournalist in hart en nieren. Tobias duikt het liefst in complexe, grote onderwerpen en maakt ze voor iedereen helder en inzichtelijk. Tobias maak je niet gek, hij kiest de moeilijke weg met een verhaal als dat nodig is.

Tobias@spotonstories.nl